FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pariška džamija išarana kukastim križevima

PARIZ, 21. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Službenici pariške Velikedžamije u ponedjeljak su utvrdili da je vanjski zid džamije išaran sviše desetaka kukastih križeva i oznaka nacističkih SS jedinica,priopćio je Dalil Boubakeur, voditelj džamije.
PARIZ, 21. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Službenici pariške Velike džamije u ponedjeljak su utvrdili da je vanjski zid džamije išaran s više desetaka kukastih križeva i oznaka nacističkih SS jedinica, priopćio je Dalil Boubakeur, voditelj džamije.

Nepoznati napadač ili skupina, u posljednjem u nizu napada na imovinu muslimanske, židovske i kršćanske vjerske zajednice u Francuskoj, na zidu je ispisao i poruku "Idite".

"Ovaj neprihvatljivi čin islamofobije zabrinjavajući je simptom za prijestolnicu, a posebice pogađa parišku džamiju jer se radi njenih riječi i dobro poznate tolerancije ne može opravdati ovakvu mržnju i rasističku i islamofobičnu netrpeljivost", naveo je Dalil Boubakeure u pisanoj izjavi.

Boubakeur je rekao i da je podnesena prijava policiji. Francuska policija napade na groblja i vjerske objekte u Francuskoj pripisuje neonacističkim skupinama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙