FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Irak: nastavljaju se krvavi incidenti

BAGDAD, 12. veljače 2005. (Hina/AFP) - U atentatu automobilom-bombomizvedenom u subotu u mjestu Musaieb, 55 km južno do Badada, poginuloje 17 osoba, a 16 je ranjeno, objavili su policijski i bolničkiizvori.
BAGDAD, 12. veljače 2005. (Hina/AFP) - U atentatu automobilom-bombom izvedenom u subotu u mjestu Musaieb, 55 km južno do Badada, poginulo je 17 osoba, a 16 je ranjeno, objavili su policijski i bolnički izvori.

"Sedamnaest osoba je poginulo, od kojih 3 policajca, a 16 je ranjeno, od kojih 3 policajca u eksploziji automobila-bombe u 8,30 po lokalnom vremenu, rekao je ravnatelj bolnice grada 100 južno od Bagdada.

"Većina žrtava su civili koji su išli u bolnicu", dodao je.

Musaieb, u kojem žive šijiti i suniti nalazi se blizu zone "trokuta smrti" , nazvanom tako zbog brojnih napada pobunjenika na snage reda i civile.

U drugom incidentu u središtu Basre je ubijen viši sudac. Prema glasnogovorniku policije, nepoznati napadači otvorili su vatru na vozilo u kojem se vozio sudac, ubili suca, ranili njegovog vozača i pobjegli. Ubijen sudac bio je za vrijeme Huseinova režima istražni sudac, a nakon toga je postao viši sudac u Basri.

Sjeverno od Bagdada u subotu je u zasebnom incidentu ubijen jedan Iračanin, a osam osoba je ranjeno, od kojih 3 djece, doznaje se iz sigurnosnih izvora.

Jedan vojnik je ubijen i još jedan ranjen u napadu minobacačkim granatama na položaj iračke vojske 70 km sjeverno do Bagdada, rekao je jedan vojni časnik.

U incidentu na cesti između Tikrita i Touza ranjena su dva policajca u napadu na njihovu ophodnju, objavila je iračka policija.

Zapadno od Kirkuka u subotu rano ujutro eksplodirala je bomba ranivši petoro članova jedne iračke obitelji, priopćio je šef policije u Haweiji, oko 45 km daleko od Kirkuka.

Bomba je eksplodirala netom nakon prolaska američkog konvoja pogodivši tu iračku obitelj. U eksploziji je teže ranjeno troje djece.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙