FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dvoje Hrvata idu u Šri Lanku kao Caritasovi volonteri

ZAGREB, 3. veljače 2005. (Hina) - Dvoje Hrvata koji su preživjelitsunami u Šri Lanki, nakon više od mjesec dana od tragedije koja je uJužnoj Aziji odnijela nekoliko stotina tisuća života, vratit će se uŠri Lanku kako bi, kao volonteri Hrvatskog Caritasa, neposrednopomogli stradalnicima.
ZAGREB, 3. veljače 2005. (Hina) - Dvoje Hrvata koji su preživjeli tsunami u Šri Lanki, nakon više od mjesec dana od tragedije koja je u Južnoj Aziji odnijela nekoliko stotina tisuća života, vratit će se u Šri Lanku kako bi, kao volonteri Hrvatskog Caritasa, neposredno pomogli stradalnicima.

Jurica Caha i Kristina Pucko, koji su u vrijeme katastrofe bili u Šri Lanki kao turisti, započet će jednomjesečni volonterski angažman u mjestu Tangalle, gdje su se nalazili i 26. prosinca, na dan udara tsunamija, u istoj obitelji koja im je tada pružila utočište, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Caritasu.

Caha i Pucko u tom će mjestu, na jugu Šri Lanke, vidjeti koje su potrebe tamošnjih stradalnika kako bi u dogovoru s lokalnim vlastima Caritas mogao uputiti pomoć.

Vraćamo se pomoći ljudima koji su i nama pomogli kada je bilo najpotrebnije, istaknuli su. "U ta tri dana primili smo nesebičnu emotivnu, materijalnu i socijalnu pomoć od lokalnog stanovništva, pa im želimo uzvratiti", kazala je Kristina Pucko.

Počasni konzul Šri Lanke u Hrvatskoj Vlatko Rukavina rekao je novinarima da je južni dio Šri Lanke zbrisan, a katastrofa je pogodila 40.000 ljudi. Iako se stanje postupno normalizira, i dalje su potrebni lijekovi, hrana, pročišćivači vode, šatori i bungalovi.

Dodao je kako se u Šri Lanki trenutno već nalazi desetak Hrvata koji pomažu sanirati posljedice nepogode.

Ravnatelj Caritasa Ivan Milovčić podsjetio je kako je već 27. prosinca, dan nakon katastrofe, pokrenuta akcija prikupljanja novca putem telefonskog i žiro računa kojoj se odazvao velik broj ljudi.

Dosad je prikupljeno 4,75 milijuna kuna, a Caritas je u pogođena područja poslao lijekove, dječju hranu i higijenske potrepštine za 50.000 ljudi, u vrijednosti od milijun kuna.

S dvoje Caritasovih volontera u Šri Lanku će biti poslano i 20 filtera za pročišćavanje vode tvrtke BRITA, koja sponzorira njihov put.

Akcija prikupljanja novca za stradale od tsunamija na telefonu 060 888 920 nastavlja se do 15. veljače, rečeno je na konferenciji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙