FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

WTO će ispitati pritužbe EU u sporovima sa SAD-om i Kanadom

ŽENEVA , 17. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Svjetska trgovinskaorganizacija (WTO) u četvrtak je na zahtjev Europske unije pristalaistražiti jesu li Sjedinjene Države u potpunosti ispunile naredbu daukinu kontroverzne porezne olakšice za američke izvoznike, kazali sudiplomati.
ŽENEVA , 17. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Svjetska trgovinska organizacija (WTO) u četvrtak je na zahtjev Europske unije pristala istražiti jesu li Sjedinjene Države u potpunosti ispunile naredbu da ukinu kontroverzne porezne olakšice za američke izvoznike, kazali su diplomati.

Washington kaže da je u potpunosti udovoljio zahtjevima i upozorava da bi ponovno otvaranje tog najvećeg transatlantskog trgovinskog spora u zadnjih 50 godina moglo naštetiti odnosima dviju gospodarskih supersila.

U zasebnoj odluci, dva vijeća trgovinskih sudaca također će ispitati mogu li SAD i Kanada i dalje nametati sankcije Europskoj uniji u sporu oko hormonski tretirane govedine koji datira još od 1988.

Navedene istrage pokrenulo je WTO-ovo tijelo za rješavanje sporova te je Bruxelles u drugom pokušaju uspio nakon što su njegov prvi zahtjev SAD i Kanada uspješno blokirale. Po pravilima WTO-a on se sada više ne može odgađati.

Istrage u slučaju hormonski tretirane govedine mogle bi trajati šest do devet mjeseci, dok bi odluka u slučaju poreznih olakšica mogla biti gotova kroz 90 dana, kažu trgovinski dužnosnici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙