FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prikazani Kosovčev i Sedlarov film o Franji Tuđmanu

ZAGREB, 10. veljače 2005. (Hina) - Dokumentarni filmovi Obrada Kosovca"Dr. Franjo Tuđman - prvi hrvatski predsjednik" i Jakova Sedlara"Tuđman - hrvatski George Washington" prikazani su večeras na tribini"Hrvatsko slovo uživo" u zagrebačkoj Hrvatskoj kulturnoj zakladi.
ZAGREB, 10. veljače 2005. (Hina) - Dokumentarni filmovi Obrada Kosovca "Dr. Franjo Tuđman - prvi hrvatski predsjednik" i Jakova Sedlara "Tuđman - hrvatski George Washington" prikazani su večeras na tribini "Hrvatsko slovo uživo" u zagrebačkoj Hrvatskoj kulturnoj zakladi.

Prikazivanje filmova organizirala je koprivnička Udruga branitelja i udovica Domovinskoga rata, a o filmovima su govorili predsjednik Udruge Mladen Pavković i autori filmova Obrad Kosovac i Jakov Sedlar.

Mladen Pavković je upozorio kako je u hrvatskoj javnosti zanemareno obilježavanje važnih obljetnica iz hrvatske kulturne i političke povijesti.

On je također predložio da se Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu da ime, kako je rekao, hrvatskoga velikana kardinala Franje Kuharića.

"Tuđman je hodao uzdignute glave", napomenuo je Kosovac i dodao kako "današnji političari svoju pravovjernost dokazuju puzanjem".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙