FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za petak, 4. ožujka

ZAGREB, 4. ožujka 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zapetak, 4. ožujka.
ZAGREB, 4. ožujka 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 4. ožujka.

ZAGREB - Predsjednik Republike Stjepan Mesić susrest će se s predstavnicima Europskog parlamenta koji sudjeluju na 1. sastanku Zajedničkog parlamentarnog odbora RH - EU (Ured predsjednika, Pantovčak 241, 10 sati). Zajednički parlamentarni odbor RH-Europska unija nakon toga nastavlja sastanak započet u četvrtak. Na kraju sastanka bit će usvojena zajednička izjava, a konferencija za novinare održat će se u 12,30 sati (Trg sv. Marka 6-7). Zajednički parlamentarni odbor predstavlja novi oblik suradnje između Hrvatskog sabora i Europskog parlamenta. Sastanci ovog odbora odvijat će se dvaput godišnje, naizmjenično u Hrvatskoj i Bruxellesu.

ZAGREB - Državni tajnik u ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija i supredsjedatelj Stalne hrvatsko-bavarske komisije Gordan Bakota i tajnik njemačkog dijela Komisije Hans Mayer održat će konferenciju za novinare povodom završetka zagrebačkog Seminara o Republici Hrvatskoj namijenjenog državnim službenicima njemačke pokrajine Slobodne Države Bavarske. (12,30 sati, MVP, Trg Nikole Šubića Zrinskog 7-8, Veliki salon)

DEN HAAG - Predsjedavajući Vijeća EU-a, luksemburški ministar vanjskih poslova Jean Asselborn, sastat će se s glavnom tužiteljicom Haškog suda Carlom del Ponte koja će ga izvijestiti o novostima u suradnji Hrvatske s ICTY-em. Nakon sastanka Del Ponte-Asselborn, koji će se održati predvečer, nisu predviđene izjave za novinare niti priopćenje. "Radi se o konzultativnom sastanku ministra Asselborna s Carlom del Ponte na kojem će tužiteljica izvijestiti ima li nekih novosti nakon izvješća o suradnji RH koje nam je podnijela početkom prošlog mjeseca", izjavio je u telefonskom razgovoru za Hinu Asselbornov glasnogovornik Eldar Subašić.

DEN HAAG - Rasprava o ustupanju predmeta protiv bosanskog Srbina Radovana Stankovića pravosuđu BiH. Njega Međunarodni kazneni sud u Den Haagu tereti po osam točaka optužnice za porobljavanje, silovanje i povrede osobnog dostojanstva te za zločine protiv čovječnosti i kršenje ratnog prava i običaja zbog držanja u zatočeništvu, zlostavljanja i silovanja muslimanskih žena u Foči u ljeto 1992.

VARŠAVA - Posjet njemačkog ministra vanjskih poslova Joschke Fischera.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Ružica Belac

Prijepodne: Darko Vlahović

Poslijepodne: Domagoj Janković

Večer: Srđan Baković

Tel: **385 1 48 08 645

Fax: **385 1 48 08 822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙