FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za petak, 4. veljače

ZAGREB, 4. veljače 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje izsvijeta za petak, 4. veljače.
ZAGREB, 4. veljače 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za petak, 4. veljače.

DEN HAAG - Održat će se statusna konferencija u slučaju Čermak i Markač. Generala Čermaka (55), zapovjednika Zbornog mjesta Knin 1995. i generala Markača (49), tada zapovjednika Specijalne policije MUP-a, Haag tereti za zločine protiv čovječnosti koji su navodno počinjeni nad krajinskim Srbima tijekom i nakon operacije Oluja 1995. Haškom sudu dobrovoljno su se predali 11. ožujka, a na privremenu slobodu do početka suđenja pušteni su 3. prosinca prošle godine.

LONDON/BERLIN - Američka državna tajnica Condoleezza Rice završava boravak u Londonu, gdje će se sastati s britanskim premijerom Tonyjem Blairom i ministrom vanjskih poslova Jackom Strawom. Rice potom u sklopu svoje europske turneje putuje u Berlin na razgovore s njemačkim kancelarom Gerhardom Schroederom. Glavne teme razgovora bit će stanje u Iraku, Iranu i na Bliskom istoku.

KIJEV - Ukrajinski parlament trebao bi potvrditi Juliju Timošenko za novu predsjednicu ukrajinske vlade. Timošenko je u srijedu predstavila program svoje vlade, kojoj će prioriteti biti suzbijanje korupcije, podizanje životnog standarda i približavanje europskim integracijama.

LONDON - Predsjedavajući Europske unije, luksemburški premijer Jean Claude Juncker boravi u posjetu Londonu gdje će se sastati s britanskim premijerom Tonyjem Blairom. Dvojica dužnosnika razgovarat će o prioritetima luksemburškog predsjedništva u prvoj polovici 2005. godine i britanskom predsjedanju Vijeća EU-a u drugoj polovici godine.

Dežurni urednici:

Noć: Damir Muštović

Prijepodne: Darko Vlahović

Poslijepodne: Domagoj Janković

Večer: Srđan Baković

telefon: 385 1 4808 645

telefax: 385 1 4808 822

e-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙