FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za petak, 4. ožujka

ZAGREB, 3. ožujka 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zapetak, 4. ožujka.
ZAGREB, 3. ožujka 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 4. ožujka.

ZAGREB - Upravni odbor Hrvatskog fonda za privatizaciju održat će sjednicu koju će prvi put voditi njegov novi predsjednik Damir Polančec, potpredsjednik Vlade, a po završetku sjednice održat će se konferencija za novinare na kojoj će se izvijestiti o odlukama Upravnog odbora (12,30 sati, HFP, Ivana Lučića). Očekuje se da će na sjednici Upravnog odbora HFP-a raspravljati o nastavku i uvjetima privatizacije putem dražbi na burzama, o konačnom odabiru partnera za osnivanje javno-privatnog partnerstva (JPP) u hotelskoj tvrtki Sunčani Hvar. Osim toga, očekuje se i rasprava o odabiru najpovoljnijeg ponuđača za županjsku Sladoranu te pulsku trgovačku kuću Istra d.d. u stečaju .

KRŠKO - U Nuklearnoj elektrani Krško održat će se sjednica Međudržavnog povjerenstva za Nuklearnu elektranu Krško na kojoj će se raspravljati o operativnom provođenju međudržavnog ugovora, te programu razgradnje i odlaganja nisko i srednjeradioaktivnog otpada i istrošenog nuklearnog goriva iz nuklearke. Taj je program međudržavno povjerenstvo razmatralo na svojoj posljednjoj sjednici u lipnju prošle godine i zaključilo da dva izaslanstva pribave suglasnost svojih nadležnih tijela za njihovo potvrđivanje. Hrvatski je sabor 8. prosinca prošle godine dao prethodnu suglasnost za potvrđivanje programa razgradnje, a potvrditi bi ga na sjednici trebalo i međudržavno povjerenstvo. Program predviđa da osnova za prikupljanje sredstava u fondove razgradnje u Hrvatskoj i Sloveniji bude ukupni diskontirani trošak razgradnje i odlaganja koji je procijenjen na iznos od 350 milijuna eura koji bi se osigurao do 2023. godine. Nakon sastanka koji počinje u 13 sati predviđene su izjave za medije (NE Krško, Vrbina 12).

ZAGREB - U Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva bit će predstavljen SAPARD Program, čija su sredstva namjenjena poljoprivredi i ruralnom razvoju. Hrvatskoj će sredstva iz tog programa, u ukupnom iznosu od 25 milijuna eura, biti na raspolaganju od 1. siječnja 2006. godine. SAPARD je predpristupni fond EU-a za zemlje srednje i istočne Europe u pripremama za sudjelovanje u zajedničkoj poljoprivrednoj politici i jedinstvenom tržištu Unije. Glavni su mu prioriteti doprinos provedbi europskog prava iz područja poljoprivrede te rješavanje problema na području poljoprivrede i ruralnog razvitka. Sredstva programa u pravilu su namijenjena direktnim proizvođačima (9,45 sati, Kino dvorana Ministarstva poljoprivrede, Vukovarska 78).

KRILO JESENICE - Strukovni savjet za turizam, savjetodavno tijelo Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka, na sjednici u Krilu Jesenice, razmotrit će problematiku poslovanja Hrvatske udruge privatnih brodara (prostorije Udruge u 11 sati).

PULA - U pulskom brodogradilištu "Uljanik" obavit će se svečano krštenje broda pred isporuku švedskoj kompanjiji "Stena". To je treći iz serije od četiri istovjetna tankera koje je 2001. godine naručila tvrtka Novoship te potom preprodaju ugovorila s poznatom švedskom brodarskom tvrtkom Stena (10,30 sati, "Uljanik")

ZAGREB - Kartičarska tvrtka Diners Club Adriatic i trgovački lanac Billa na konferenciji za novinare predstavit će novu cobrand Diners Club International i Billa karticu, te potpisati ugovor o suradnji (11 sati, supermarket Billa, Jadranska avenija 2).

ZAGREB - Zagrebačka škola za menadžment promovirat će prvu generaciju svojih studenata koji su završili studij turizma (Novinarski dom, perkovčeva 2 u 11 sati).

ZAGREB - Prosječna isplaćena neto plaća po satu zaposlenih u pravnim osobama u Hrvatskoj za prosinac prošle godine iznosila je 22,92 kune i bila je za 2,6 posto manja u odnosu na studeni, a za 3,3 posto veća nego u istom mjesecu 2003. godine, objavio je Državni zavod za statistiku (DZS). Pritom treba imati u vidu da je, prema podacima DZS-a, u prosincu prošle godine bilo 186 plaćenih radnih sati, što je za 3,9 posto više nego u studenom. Prosječna neto plaća po satu za cijelu je prošlu godinu iznosila 23,16 kuna, a prosjek plaćenih radnih sati po mjesecu u prošloj je godini, prema podacima DZS-a, iznosio 178.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙