FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatske tvrtke počinju paziti na informatičku sigurnost

ZAGREB, 3. veljače 2005. (Hina) - Hrvatske tvrtke započinju sve višeobraćati pažnju na informatičku sigurnost kao važan čimbenikodržavanja poslovnog kontinuiteta, a analitička tvrtka IDC očekuje daće se u Hrvatskoj u narednih pet godina povećati potrošnja sigurnosnihIT rješenja za više od 13 posto, kazano je na danas održanom IDC ITSecurity Roadshowu.
ZAGREB, 3. veljače 2005. (Hina) - Hrvatske tvrtke započinju sve više obraćati pažnju na informatičku sigurnost kao važan čimbenik održavanja poslovnog kontinuiteta, a analitička tvrtka IDC očekuje da će se u Hrvatskoj u narednih pet godina povećati potrošnja sigurnosnih IT rješenja za više od 13 posto, kazano je na danas održanom IDC IT Security Roadshowu.

Taj je skup, održan danas u Zagrebu, okupio vodeće proizvođače na tržištu sigurnosnih IT rješenja, ali i sve one koji su željeli vidjeti najnovija rješenja za borbu protiv sve naprednijih i sofisticiranijih sigurnosnih prijetnji, kao i čuti odgovore na neka od ključnih pitanja vezanih uz pridržavanje unutarnjih i vanjskih sigurnosnih odredbi.

Ulaganja u licence i održavanje sigurnosnih aplikacija, hardverske komponente i usluge projektiranja te implementacije sigurnosnih rješenja u 2003. su se u Hrvatskoj približila iznosu od 13 milijuna američkih dolara, procijenili su analitičari IDC-a. Prema preliminarnim podacima za 2004., taj je iznos dodatno povećan, prestižući sporije rastuće sveukupno IT tržište.

Konzalting menadžer IDC-a za regiju Središnje Europe, Bliskog Istoka i Afrike (CEMA) Torben Pedersen ocijenio je da je sigurnosni softver i dalje glavni prioritet mnogih organizacija u Hrvatskoj i da se još uvijek pretežno investira u osnovne sigurnosne aplikacije kao što su antivirusna rješenja.

U Hrvatskoj je kupovina naprednijih proizvoda i rješenja, kao što su vatrozidi (firewall) i dalje ispod razine zabilježene u Zapadnoj Europi ili Sjedinjenim Američkim Državama, istaknuo je. No, vjeruje da hrvatske tvrtke započinju obraćati pažnju na sigurnost kao na važan čimbenik za održavanje poslovnog kontinuiteta pa je, sukladno tome, izrazio očekivanje IDC-a prema kojem će se potrošnje na sigurnosna IT rješenja povećati u narednih pet godina za više od 13 posto.

U IDC Adriaticsu kažu da tržište sigurnosnih IT rješenja u zadnjih nekoliko godina bilježi snažan rast, kako u Hrvatskoj tako i u svijetu.

IDC IT Security Roadshow treći se put održava u Adriatic regiji. Konferencija je prije dvije godine održana u Zagrebu, a prošle je godine gostovala i u Ljubljani. Nakon Zagreba, skup će se održati i u još šest gradova - Ljubljani, Budimpešti, Pragu, Moskvi, Varšavi i Bukureštu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙