FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sanader s predstavnicima SDAH-a o upisu Bošnjaka u državljanstvo

ZAGREB, 3. ožujka 2005. (Hina) - Premijer Ivo Sanader primio je danaspredstavnike SDA Hrvatske (SDAH), a na sastanku je dogovorenoosnivanje radne skupine koja bi trebala utvrditi uzroke sporogrješavanja pitanja upisa pripadnika bošnjačke manjine u knjiguhrvatskih državljana, priopćeno je iz SDAH.
ZAGREB, 3. ožujka 2005. (Hina) - Premijer Ivo Sanader primio je danas predstavnike SDA Hrvatske (SDAH), a na sastanku je dogovoreno osnivanje radne skupine koja bi trebala utvrditi uzroke sporog rješavanja pitanja upisa pripadnika bošnjačke manjine u knjigu hrvatskih državljana, priopćeno je iz SDAH.

Riječ je o oko 200 Bošnjaka s područja Vojnića, Cetingrada, Slunja, Topuskog, Gunje, Drenovca i još nekih mjesta kojima još uvijek nije rješeno pitanje državljanstva, zbog čega je Izvršni odbor SDAH nedavno od svog zastupnika u Hrvatskom saboru Šemse Tankovića zatražio da ubrza provedbu stranačkog sporazuma s HDZ-om ili da u protivnom uskrati podršku Sanaderovoj vladi.

U priopćenju SDAH navodi se da je na današnjem sastanku s premijerom konstatirano da se "cjelokupni problem nepotrebno sporo rješava", te da (pitanja) "svih građana spomenute skupine trebaju biti rješena na zadovoljavajući način".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙