FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Beč: Sastanak o zagađivanju zraka u mediteranskoj regiji

BEČ, 3. ožujka 2005. (Hina) - Četvorodnevni sastanak pod naslovom"Istraživanje i nadgledanje zagađivanja zraka u mediteranskoj regiji",održan u organizaciji Međunarodne agencije za atomsku energiju IAEA,završen je u četvrtak u Beču.
BEČ, 3. ožujka 2005. (Hina) - Četvorodnevni sastanak pod naslovom "Istraživanje i nadgledanje zagađivanja zraka u mediteranskoj regiji", održan u organizaciji Međunarodne agencije za atomsku energiju IAEA, završen je u četvrtak u Beču.

Svrha sastanka bila je dogovor o stvaranju strategije istraživanja, ispitivanja i poboljšanja kakvoće zraka, posebno na onim područjima gdje se ustanove problemi, te o tome kako unaprijediti kakvoću zraka uspostavom usklađenih mjera nadgledanja i izvještavanja.

Hrvatski stručnjaci provodit će dva projekta - prvi je nadgledanje, a drugi procjena zagađivanja okoliša Mediterana. Dogovoreno je da se slijedeći sastanak na tehničkoj razini održi krajem proljeća u Zagrebu, a na njemu će hrvatski stručnjaci predstaviti opremu sakupljanja i analizu aerosola, razvijenu u Hrvatskoj na Institutu za medicinska istraživanja i medicinu rada.

Trajanje projekata predviđeno je do kraja 2007. g., uz mogućnost produženja. Prema riječima sudionika tog sastanka, projekti su posebno važni za unapređenje ukupne zaštite okoliša u mediteranskoj regiji.

Zahvaljujući tim projektima nekoliko mladih znanstvenika iz RH imat će prigodu dobiti stipendije IAEA za daljnje usavršavanje na međunarodnim institucijama i sveučilištima.

U radu ovoga skupa sudjelovali su stručnjaci iz Slovenije, Hrvatske, BiH, Srbije i Crne Gore, Makedonije, Grčke, Turske, Cipra, Malte. Republiku Hrvatsku su predstavljali Krešimir Šego i dr. Zdenko Franić iz zagrebačkog Instituta za medicinska istraživanja i medicinu rada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙