FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD zabrinute događajima u Nepalu

WASHINGTON, 2. veljače 2005. (Hina/dpa) - Sjedinjene Države suzabrinute najnovijim događajima u Nepalu, gdje je kralj Gyanendraraspustio vladu i preuzeo njene ovlasti, priopćio je glasnogovornikState Departmenta Richard Boucher u utorak navečer.
WASHINGTON, 2. veljače 2005. (Hina/dpa) - Sjedinjene Države su zabrinute najnovijim događajima u Nepalu, gdje je kralj Gyanendra raspustio vladu i preuzeo njene ovlasti, priopćio je glasnogovornik State Departmenta Richard Boucher u utorak navečer.

"Raspuštanje višestranačke vlade, proglašenje izvanrednog stanja i suspenzija temeljnih ustavnih prava predstavlja udaljavanje od demokracije", rekao je Boucher koji je izrazio zabrinutost i zbog vijesti o uhićenjima nepalskih političkih čelnika.

Nepalski kralj raspustio je u utorak koalicijsku vladu pod izgovorom da nije uspjela uspostaviti red u zemlji koju potresaju nemiri zbog akcija maoističkih pobunjenika.

U međuvremenu kralj je izabrao novu 10-članu vladu kojoj će on biti na čelu. Pobunjenici su ovaj potez kralja nazvali "srednjovjekovnom feudalnom autokracijom".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙