FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Abu Bakar Bashir osuđen na dvije i pol godine zatvora

DŽAKARTA, 3. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Indonezijski islamist i vjerskivođa Abu Bakar Bashir osuđen je u četvrtak u Džakarti na dvije i polgodine strogog zatvora zbog umiješanosti u terorističkom napadu naBaliju i zbog organiziranja napada na hotel Marriott u Džakarti,javlja agencija France presse.
DŽAKARTA, 3. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Indonezijski islamist i vjerski vođa Abu Bakar Bashir osuđen je u četvrtak u Džakarti na dvije i pol godine strogog zatvora zbog umiješanosti u terorističkom napadu na Baliju i zbog organiziranja napada na hotel Marriott u Džakarti, javlja agencija France presse.

Presuda je pročitana u četvrtak na sudu u Džakarti, a zgradu sudu okružio je veliki broj pripadnika policije.

Tužiteljstvo je tražilo osam godina zatvora za Bashira, duhovnog vođu organizacije Jemaah Islamiah, regionalnog ogranka al Qaede.

Abu Bakar Bashir (66) osuđen je zbog svog sudjelovanja u atentatu na Baliju u kojem je 12. listopada 2002. godine poginulo više od 200 osoba, a osuđen je i zbog toga što je, prema presudi, iz zatvorske ćelije organizirao napad na hotel Marriott u Džakarti. U tom napadu izvršenom 5. kolovoza 2003. godine poginulo je 12. osoba.

Proces protiv Bashira trajao je gotovo godinu i pol dana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙