FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Indonezija: Skupina katolika napala tri policijske postaje

DŽAKARTA, 9. veljače 2005. (Hina/dpa) - Skupina ljutitih katoličkihvjernika u istočnoj indonezijskoj pokrajini Nusa Tenggara napala je usrijedu tri policijske postaje, nakon sukoba do kojih je došlo zbognavodnog svetogrđa, izvijestili su službeni izvori.
DŽAKARTA, 9. veljače 2005. (Hina/dpa) - Skupina ljutitih katoličkih vjernika u istočnoj indonezijskoj pokrajini Nusa Tenggara napala je u srijedu tri policijske postaje, nakon sukoba do kojih je došlo zbog navodnog svetogrđa, izvijestili su službeni izvori.

Prije nego što je policija uspjela uspostaviti red ozlijeđeno je nekoliko desetaka prosvjednika i policajaca.

Do nereda je došlo nakon što su vjernici pobjesnili na muškarca koji je tijekom mise u katoličkoj crkvi u gradu Belu napravio nekoliko pokreta kojima je, prema izjavama svjedoka, omalovažio i uvrijedio vjernike i Katoličku crkvu. Policija ga je odmah privela zbog ispitivanja, no vjernici su zatražili da ga se pusti iz pritvora kako bi primijenili zakon ulice.

Policija je to odbila, a ljutitita skupina nakon toga je napala policajce i tri policijske postaje, u jednoj podmetnuvši požar. Red i mir uspostavljeni su u srijedu navečer po mjesnom vremenu, kazao je šef policije u Belu Ekotrio Budidarma.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙