FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za četvrtak, 3. ožujka

ZAGREB, 3. ožujka 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje začetvrtak, 3. ožujka.
ZAGREB, 3. ožujka 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 3. ožujka.

ZAGREB - U organizaciji tvrtke Infoarena održat će se dvodnevna konferencija telekom industrije pod nazivom "Telecom Arena", na kojoj će biti riječi o najaktualnijim temama iz područja telekomunikacije. Tako će se, između ostaloga, govoriti o liberalizaciji telekomunikacijskog tržišta, novim pravilnicima o interkonekciji i regulativama, kao i očekivanjima novih operatora - Portusa, Optima telekoma i Tele 2. (9,00 sati, Hotel Westin, Kršnjavoga 1).

ZAGREB - Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) na konferenciji za novinare predstavit će prvi broj novog poslovnog časopisa, odnosno mjesečnika hrvatskih poduzetnika - EUkonomist. Izdavač časopisa je mjesečnik Banka uz podršku HUP-a (10,00 sati, HUP, P. Hatza 12).

OSIJEK - Na sajamskom prostoru Pampas u Osijeku otvara se 12. Osječki proljetni sajam - sajam poljoprivrede i prehrane. Do 6. ožujka na tom će se sajmu predstavit 150 izlagača iz zemlje i inozemstva, a u sklopu sajma održat će se stručni skupovi i okrugli stolovi. Nakon otvaranja na sajmu će biti potpisan i ugovor o provođenju Projekta poljoprivredne proizvodnje kod podizanja višegodišnjih nasada između Osječko-baranjske županije, Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku i zavoda za tlo u Osijeku (otvaranje sajma u 12 sati).

ZAGREB - Prehrambena industrija Podravka i zagrebački Ekonomski fakultet dodijelit će diplome prvoj generaciji polaznika Podravkine menadžerske akademije POMAK. Riječ je o prvoj i jedinoj menadžerskoj akademiji u Hrvatskoj osnovanoj od strane jedne kompanije, a utemeljene s ciljem razvoja menadžerskih znanja i vještina Podravkinih zaposlenika. (11,30 sati, Ekonomski fakultet, Trg J. F. Kenedya 6).

ZAGREB -Turističke tvrtke i lokalna uprava u sedam jadranskih županija u pripremu ovogodišnje turističke sezone, poboljšanje ponude i podizanje kvalitete objekata, planiraju ukupna ulaganja od oko 3,6 milijardi kuna, od čega najviše u Istarskoj županiji, 1,39 milijardi kuna, podaci su Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka s kraja veljače ove godine. Od ukupno planiranih ulaganja u Istri najviše ili 626 milijuna kuna ulažu hotelsko-turističke tvrtke, dok će po 250 milijuna kuna u sezonu uložiti malo i srednje poduzetništvo te gradovi i općine te županije. Po visini planiranih ulaganja u ovogodišnju turističku sezonu slijedi Primorsko-goranska županija sa gotovo milijardu kuna (992,4 milijuna) ulaganja, od čega će većinu ili 653,8 milijuna kuna uložiti hotelske i druge gospodarske tvrtke.

ZAGREB - Zaposlenost u Hrvatskoj u siječnju 2005. šesti je mjesec zaredom, na mjesečnoj razini, zabilježila pad - za 0,7 posto u odnosu na mjesec prije. Ukupno zaposlenih u siječnju ove godine u Hrvatskoj je bilo 1.368.368, što je za 9.689 osobe manje nego u prosincu lani. Po privremenim podacima Državnog zavoda za statistiku, pritom je u siječnju broj zaposlenih u pravnim osobama iznosio 1.067.775. U usporedbi sa mjesecom prije to je smanjenje za 0,6 posto ili za 6.665 osoba. U obrtu i slobodnim profesijama u siječnju je zabilježen pad broja zaposlenih za 1 posto u odnosu na prethodni mjesec. Tako je u prvom ovogodišnjem mjesecu u obrtu i slobodnim profesijama bilo ukupno 249.361 zaposlen, što je za 2.465 osoba manje nego u mjesecu prije. U siječnju je osiguranika poljoprivrednika bilo 51.232, a to je za 1,1 posto (ili za 550 osoba) manje nego u prosincu.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙