FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završila prva globalna konferencija o bioterorizmu

LYON, 2. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Prva "globalna konferencija" kojuje organizirao Interpol o bioterorizmu, na kojoj je sudjelovalo višeod 500 izaslanika iz 155 zemalja završila je u srijedu u Lyonu pozivom"na pojačanje međunarodne suradnje" o vezi tog problema.
LYON, 2. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Prva "globalna konferencija" koju je organizirao Interpol o bioterorizmu, na kojoj je sudjelovalo više od 500 izaslanika iz 155 zemalja završila je u srijedu u Lyonu pozivom "na pojačanje međunarodne suradnje" o vezi tog problema.

Nakon dva dana rada konferencija je odlučila osnovati u sjedištu policijske organizacije "informativni centar" o bioterorističkoj prijetnji, koji treba grupirati maksimum podataka stavljenih na raspolaganje 182 zemalja članica.

Također je bilo odlučeno "razraditi priručnik o intervencijama u slučaju krize" i pokrenuti programe obuke i senzibilizacije", posebice "regionalnih radionica" snaga reda.

"Podjela informacija" između policajaca, znanstvenika i liječnika bila je glavna tema tijekom dva dana rada konferencije.

"Treba učvrstiti mostove između raznih agencija zaduženih za primjenu zakona i svijeta znanosti, medicine i poljoprivrede", rekao je na završnoj konferenciji za novinare Jean-Michel Louboutin, izvršni direktor policijske služe u Interpolu.

Velikim dijelom financirana iz donacije od milijun dolara jedne američke zaklade, nakon konferencije Interpola o bioterorizmu održati će se regionalni sastanci, a prvi prije kraja ove godine Južnoafričkoj Republici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙