FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za utorak, 1. ožujka

ZAGREB, 1. ožujka 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zautorak 1. ožujka.
ZAGREB, 1. ožujka 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak 1. ožujka.

BRUXELLES - Predsjednik Republike Stipe Mesić na prvom vanjskopolitičkom putovanju u drugome mandatu u Belgiji se sastaje s premijerom Guyem Verhofstadtom i kraljom Albertom II., a u sjedištu Europske komisije s predsjednikom toga tijela Joseom Manuelom Barrosom te s predsjednikom Europskog parlamenta Josepom Borrellom Fontellesom.

Tijekom dvodnevnog posjeta razgovarat će i s visokim predstavnikom za vanjsku politiku i sigurnost Javierom Solanom te u sjedištu NATO-a s glavnim tajnikom Jaapom de Hoopom Schefferom.

NEW YORK - Potpredsjednica hrvatske Vlade Jadranka Kosor govori na 49. zasjedanju UN-ova Povjerenstva za položaj žena.

DEN HAAG - Nastavak izvođenja dokaza obrane na suđenju bivšem jugoslavenskom predsjedniku Slobodanu Miloševiću pred Haškim sudom (ICTY). Ravnatelj Službe hitne medicinske pomoći u Skoplju dr. Dobre Aleksovski svjedoči o tome kako je Makedonija u proljeće 1999. organizirala pomoć za tisuće albanskih izbjeglica s Kosova.

LONDON - Međunarodna konferencija o miru na Bliskom istoku na kojoj trebaju sudjelovati palestinski predsjednik Mahmud Abas, glavni tajnik UN-a Kofi Annan, dvadesetak ministara vanjskih poslova među kojima i američka Condoleeza Rice, te izaslanici i drugih članica bliskoistočnog "kvarteta" (uz SAD i UN tu su i Europska unija i Rusija). Skup treba pomoći Palestincima u reformama gospodarstva, civilne uprave i sigurnosti (i 2. ožujka).

LUXEMBOURG - Prvi sastanak EU-a i Rusije u okviru dijaloga o ljudskim pravima. EU kani otvoriti sva pitanja vezana uz poštovanje ljudskih prava, osobito u Čečeniji. Očekuje se da Rusija upozori na položaj ruske manjineu baltičkim državama, članicama Europske unije.

LYON - Prva svjetska konferencija o bioterorizmu (i 2.)

BARENTSOVO MORE - Prvi svjetski solarni svemirski brod Cosmos 1 treba biti pripremljen za lansiranje s ruske podmornice u Barentsovom moru.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Sanja Biluš

Prijepodne: Srđan Baković

Poslijepodne: Darko Vlahović

Večer: Duška Gerić Koren

Tel. **385-1-4808-645

Fax: **385-1-4808-822

e-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙