FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Transfer osuđenika iz Hrvatske

BEOGRAD,2. ožujka 2005.(Hina) - Prva skupina od pet državljana Srbije iCrne Gore, koji su dosad u Hrvatskoj izdržavali kazne u zatvoruLepoglava, stigla je u srijedu u zatvor u Sremskoj Mitrovici.
BEOGRAD,2. ožujka 2005.(Hina) - Prva skupina od pet državljana Srbije i Crne Gore, koji su dosad u Hrvatskoj izdržavali kazne u zatvoru Lepoglava, stigla je u srijedu u zatvor u Sremskoj Mitrovici.

Načelnik Uprave srbijanskog Ministarstva pravosuđa za izvršenje sankcija Dragoljub Lončarević izjavio je agenciji Beta da će zatvorenici u Sremskoj Mitrovici imati "uobičajeni tretman", te da će prvih 30 dana provesti u prijemnom odjelu zatvora, a da će "njihov kasniji tretman ovisiti o odlukama zatvorskih službi".

Na graničnom prijelazu s Hrvatskom, u Batrovcima zatvorenike su u srijedu oko podne dočekali ministar za ljudska i manjinska prava Srbije i Crne Gore Rasim Ljajić, kao i pripadnici MUP-a koji su ih potom sproveli u zatvor u Sremskoj Mitrovici.

Četvorica osuđenika osuđena su u Hrvatskoj na višegodišnje kazne zatvora zbog ratnih zločina, dok je peti osuđen za "klasično kazneno djelo".

Ministar Ljajić najavio je ranije, u svojoj izjavi Radiju B92, da će idućega tjedna u Zagrebu s hrvatskom ministricom pravosuđa Vesnom Škare Ožbolt razgovarati o prebacivanju nove skupine osuđenika, koji su zatražili da ostatak kazne izdrže u nekom od srbijanskih zatvora.

U zatvorima u Hrvatskoj nalazi se još 36 državljana Srbije i Crne Gore koji su zatražili prebacivanje u srbijanske zatvore.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙