FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor osnovao istražno povjerenstvo za Čačića i Tomčića

ZAGREB,4. veljače(Hina) - Hrvatski sabor osnovao je danas povjerenstvokoje treba utvrditi činjenice vezane za poslovanje državnih i tvrtki uvlasništvu pojedinih dužnosnika, konkretno, Radimira Čačića (HNS) iZlatka Tomčića (HSS).
ZAGREB,4. veljače(Hina) - Hrvatski sabor osnovao je danas povjerenstvo koje treba utvrditi činjenice vezane za poslovanje državnih i tvrtki u vlasništvu pojedinih dužnosnika, konkretno, Radimira Čačića (HNS) i Zlatka Tomčića (HSS).

Sastav povjerenstva, čije je osnivanje inicirao većinski HDZ, predložit će se naknadno, idući tjedan, najavio je predsjednik Sabora Vladimir Šeks.

Saborska većina usprotivila se osnivanju povjerenstava koje je trebalo utvrditi način na koji su premijer Ivo Sanader i ministar u ostavci Miomir Žužul stekli današnju imovinu, te jesu li u njenom stjecanju poštovali zakone i moralne standarde.

To povjerenstvo zatražio je Klub HNS-a.

Potreban broj glasova nisu dobili ni oporbeni zahtjevi da se osnuju istražna povjerenstva za 'slučaj Puljiz', te okolnosti pod kojima je poništen prvi natječaj za dodjelu koncesije za trećeg operatora u mobilnoj telefoniji.

Odboru za Ustav, Poslovnik i politički sustav prepušteno je da odluči hoće li se glasovati o HSP-ovu prijedlogu osnivanja povjerenstva koje bi istražilo okolnosti 'curenja' transkripata iz Ureda Predsjednika RH.

Predsjednik Šeks to je odlučio nakon što ga je glavni državni odvjetnik Mladen Bajić danas izvijestio o pokretanju istražnog postupka pred Županijskim sudom u Zagrebu, zbog kaznene prijave za falsificiranje 'brijunskih transkripata'.

Naime, povjerenstva po zakonu ne mogu raspravljati o slučajevima koji su predmet sudskih postupaka.

Sabor danas nije glasovao o raspravljenim revizijskim izvješćima o pretvorbi i privatizaciji, kao ni o zaključcima koje su s tim u svezi predložili klubovi SDP-a, HSS-a i HNS-a, nego će to učiniti nakon što se stranke međusobno konzultiraju.

Dok Komisija za procjenu utjecaja na okoliš projekta Družba Adria ne završi svoj posao, Sabor je odgodio i glasovanje o HSP-ovu zahtjevu da se Hrvatska povuče iz tog projekta.

Zeleno svjetlo dobio je ovogodišnji Plan usklađivanja hrvatskog zakonodavstva s pravnim stečevinama EU, te godišnji Nacionalni program pridruživanja EU.

U prvom je čitanju podržan prijedlog ratifikacije memoranduma o vojnoj suradnji s SAD.

Sabor je glasovanjem završio ovotjedni rad, a 12. sjednicu nastavlja u srijedu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙