FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Belgija traži veći angažman u hvatanju Gotovine

BRUXELLES, 2. ožujka 2005. (Hina) - Belgijski premijer Guy Verhofstadtzatražio je u srijedu od RH da pojača napore u rješavanju slučajaGotovina uoči odluke EU o početku pristupnih pregovora.
BRUXELLES, 2. ožujka 2005. (Hina) - Belgijski premijer Guy Verhofstadt zatražio je u srijedu od RH da pojača napore u rješavanju slučaja Gotovina uoči odluke EU o početku pristupnih pregovora.

"Trebamo veće napore i ako je moguće, rezultate kako bi unutar EU-a prije odluke zavladala bolja atmosfera" rekao je Verhofstadt nakon sastanka s hrvatskim predsjednikom Stjepanom Mesićem u Bruxellesu.

Po njegovim riječima sve balkanske države u budućnosti bi trebale postati članice EU-a pa je stoga važno da pregovori s Hrvatskom počnu 17. ožujka kako je i planirano.

Predsjednik Mesić je ustvrdio da Hrvatska u potpunosti surađuje s Haaškim sudom.

Potvrdio je da je danas Haagu i europskim čelnicima poslano pismo o tome što je sve Hrvatska do sada učinila u suradnji s ICTY-em Tribunalom.

Kako je u utorak rekao Mesić, pismu su priložene stotine dokumenata važnih za otkrivanje mogućeg boravišta i pravaca kretanja odbjeglog generala.

Predsjednik Mesić će se kasnije u srijedu sastati s predsjednikom europskog parlamenta Josefom Borellom Fontellesom i s visokim predstavnikom EU za zajedničku vanjsku i sigurnosnu politiku Javierom Solanom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙