FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Palestinci postigli dogovor oko novoga kabineta

RAMALLAH, 23. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Palestinski premijerAhmed Korei dobio je podršku parlamentarnih zastupnika za novi kabinetjer je donekle udovoljio njihovoj želji da u njemu bude više članovasklonih reformama, a manje onih lojalnih politici pokojnogpredsjednika Jasera Arafata, objavili su zastupnici.
RAMALLAH, 23. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Palestinski premijer Ahmed Korei dobio je podršku parlamentarnih zastupnika za novi kabinet jer je donekle udovoljio njihovoj želji da u njemu bude više članova sklonih reformama, a manje onih lojalnih politici pokojnog predsjednika Jasera Arafata, objavili su zastupnici.

Zastupnici su tri dana odbijali ratificirati kabinet i izazvali političku krizu koja je mogla otjerati Koreija i zakomplicirati položaj predsjednika Mahmuda Abasa koji želi reformirati Palestinsku samoupravu i nastaviti mirovni proces s Izraelom.

No usred višesatnoga sastanka s Abasom i Koreijem u srijedu navečer nekolicina je Fatahovih parlamentarnih zastupnika izašla i novinarima rekla da je napokon postignut dogovor oko novoga kabineta.

"Postigli smo dogovor s bratom Abu Alom", rekao je zastupnik Salah Tamari. Abu Ala uobičajeni je Koreijev nadimak. "Većina Fatahovih zastupnika glasovat će za njegov kabinet".

Palestinski bi se parlament mogao sastati u četvrtak i službeno ratificirati kabinet, rekli su.

Prije nego što je sporazum postignut, predsjednik parlamenta Ravi Fatuh rekao je da bi glasovanje o vladi, odgađano već triput ovaj tjedan, moglo biti u četvrtak ili u subotu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙