FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Duma protiv izglasavanja nepovjerenja vladi

ZAGREB, 9. veljače 2005. (Hina) - Ruska Duma nije podržala u srijeduzahtjev komunističke frakcije i nekih neovisnih parlementarsnihzastupnika da se izglasa nepovjerenje vladi Mihaila Fradkova, javilesu ruske i svjetske novinske agencije.
ZAGREB, 9. veljače 2005. (Hina) - Ruska Duma nije podržala u srijedu zahtjev komunističke frakcije i nekih neovisnih parlementarsnih zastupnika da se izglasa nepovjerenje vladi Mihaila Fradkova, javile su ruske i svjetske novinske agencije.

Prijedlog o izglasavanju nepovjerenja vladi podržalo je 112 zastupnika donjeg doma, a za usvajanje prijedloga bilo je potrebno najmanje 226 od ukupno 450 mjesta u parlamentu. Prijedlogu se usprotivilo 20 zastupnika, a četiri su bila suzdržana.

Na plenarnoj sjednici Dume registrirano je u srijedu ujutro oko 350 zastupnika, tako da je kvoruma bilo. Međutim, mnogi zastupnici nisu sudjelovali u glasavanju, javila je RIA Novosti.

Komunisti su pozvali na izglasavanje nepovjerenja vladi nakon vala javnih prosvjeda u siječnju protiv socijalne reforme.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙