FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

INA u siječnju proizvela više od planiranog

ZAGREB, 2. ožujka 2005. (Hina) - INA je u siječnju na domaćim poljimaproizvela ukupno gotovo 56 tisuća tona nafte, više od tri i pol postonego je planirala, objavila je u srijedu ta hrvatska kompanija.
ZAGREB, 2. ožujka 2005. (Hina) - INA je u siječnju na domaćim poljima proizvela ukupno gotovo 56 tisuća tona nafte, više od tri i pol posto nego je planirala, objavila je u srijedu ta hrvatska kompanija.

Proizvedenih 55.782 tone nafte (3,6 posto) prije svega je rezultat značajnog prebačaja plana proizvodnje na poljima Stružec, Šandrovac i Žutica.

Uz naftu, proizvedeno je još i 28.601 tona kondenzata, što je također više od plana. INA ističe da proizvodnji na domaćim poljima treba dodati i 6.826 tona nafte iz Egipta. Tako je u siječnju proizvodnja iznosila 91.210 tona nafte i kondenzata.

Planove je u siječnju INA premašila i u proizvodnji plina i plinskog kondenzata, a ukupno proizvedenih oko 191,6 milijuna prostornih metara za tri je posto više od plana.

Prema INA-ininim podacima, na plinskim poljima u Panonu proizvedeno je oko 125 milijuna prostornih metara, na polju Ivana u podmorju Jadrana blizu 29 milijuna, te na polju Marica 7,6 milijuna kubika.

Tijekom siječnja maksimalnim kapacitetom proizvodilo je i podzemno skladište u Okolima iz kojega je izvađeno i potrošačima isporučeno blizu 70 milijuna kubika plina.

Viša od plana bila je i proizvodnja na Etanskom postrojenju u Ivaniću, gdje je proizvedeno 7.044 tone tekućih naftnih plinova (11 posto više), 2.766 tona prirodnog benzina (35 posto više) te još oko 5.218 tona etana. Na geotermalnim poljima u siječnju je proizvedeno oko 30 tisuća kubika tople vode, a na vodocrpilištima više od 178 kubika vode visoke tehnološke kvalitete.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙