FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Clinton izabran za UN-ova izaslanika za pomoć nakon tsunamija

NEW YORK, 1. veljače 2005. (Hina/AFP) - Ujedinjeni narodi izabrali suu utorak bivšeg američkog predsjednika Billa Clintona za svog posebnogizaslanika za usklađeno pružanje pomoći azijskim zemljama pogođenimtsunamijem, potvrdili su diplomati UN-a.
NEW YORK, 1. veljače 2005. (Hina/AFP) - Ujedinjeni narodi izabrali su u utorak bivšeg američkog predsjednika Billa Clintona za svog posebnog izaslanika za usklađeno pružanje pomoći azijskim zemljama pogođenim tsunamijem, potvrdili su diplomati UN-a.

Glasnogovornik UN-a Fred Eckhard, odgovarajući na pitanje u svezi s time na konferenciji za novinare, rekao je da Clintonov izbor "zasad ne može potvrditi", ali je rekao da će se službeno priopćenje objaviti "za nekoliko sati".

"Zamisao da se otvori radno mjesto posebnog izaslanika za to pitanje - koja se temelji na odluci glavnog tajnika Kofija Annana - jest da se pozornost svijeta zadrži na obnovi južne Azije nakon tsunamija i da se katastrofa u Indoneziji i u Šri Lanki iskoristi kako bi se postigao napredak u pregovorima s pobunjeničkim pokretima", dodao je Eckhard.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙