FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Howard Dean izabran za predsjednika Demokratske stranke

WASHINGTON, 12. veljače 2005. (Hina/AFP) - Howard Dean, bivši kandidatza američkog predsjednika, izabran je u subotu za predsjednikaDemokratske stranke, sa željom da prekine sadašnju prevlastRepublikanske stranke predsjednika Georgea W. Busha u političkomživotu zemlje.
WASHINGTON, 12. veljače 2005. (Hina/AFP) - Howard Dean, bivši kandidat za američkog predsjednika, izabran je u subotu za predsjednika Demokratske stranke, sa željom da prekine sadašnju prevlast Republikanske stranke predsjednika Georgea W. Busha u političkom životu zemlje.

Deana (56) je jednoglasno izabralo oko 450 čelnika stranke koji su se okupili u hotelu u Washingtonu. Bio je jedini kandidat pošto su se drugi bili povukli.

Predsjednici stranaka u SAD-u obično imaju tek ograničen utjecaj na ideologiju svoje stranke. Glavna im je zadaća da izrade političku poruku koja može privući financijaše u predizbornim utrkama.

Bivši guverner Vermonta i demokratski predsjednički kandidat na položaju lidera Demokratske stranke zamijenit će Terryja McAuliffea.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙