FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Stipendije najboljim studentima Zagrebačkog sveučilišta

ZAGREB, 15. veljače 2005. (Hina) - Sedamdeset i peterim najboljimredovitim studentima zagrebačkog Sveučilišta dodijeljene su danasmjesečne stipendije od 800 kuna za akademsku godinu 2004./2005.
ZAGREB, 15. veljače 2005. (Hina) - Sedamdeset i peterim najboljim redovitim studentima zagrebačkog Sveučilišta dodijeljene su danas mjesečne stipendije od 800 kuna za akademsku godinu 2004./2005.

Na ovogodišnji natječaj zagrebačkoga Sveučilišta prispjelo je 209 molba od kojih je Povjerenstvo izabralo 75 najboljih, koji udovoljavaju visokim uvjetima Naputka o dodjeli stipendije (prosjek ocjena od 4,0 do 5,0 te znanstveni i stručni radovi, odnosno umjetnička ostvarenja).

Prednost pri izboru imali su studenti viših godina studija s višim prosjekom, dok su znanstveni radovi i socijalno stanje studenta utjecali samo ako su dva ili više kandidata imali jednak broj bodova na temelju ocjena.

Ako nije bilo dostatno kandidata s viših godina, prelazilo se na prvu nižu godinu studija.

Rektorica Helena Jasna Mencer rekla je kako je zagrebačko kao i sva europska sveučilišta u procesu važnih promjena prema poboljšanju studiranja (Bolonjska deklaracija) te je pozvala studente da aktivnije sudjeluju u tom procesu.

Na stipendijama je u ime studenata zahvalio Marijan Jukić s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta te obećao da će stipendisti opravdati dobiveno priznanje životom ispunjenim radom za boljitak Hrvatske.

Najviše stipendija,16, dodijeljeno je studentima Filozofskog fakulteta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙