FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministarstvo pravosuđa nije utvrdilo nezakonitosti u radu predsjednika suda u Gvozdu

ZAGREB, 15. veljače 2005. (Hina) - Ministarstvo pravosuđa izvijestiloje danas da nisu utvrđene nepravilnosti u radu suca i predsjednikaOpćinskog suda u Gvozdu Zvonimira Josipovića kojega USKOK sumnjiči zaprimanje mita.
ZAGREB, 15. veljače 2005. (Hina) - Ministarstvo pravosuđa izvijestilo je danas da nisu utvrđene nepravilnosti u radu suca i predsjednika Općinskog suda u Gvozdu Zvonimira Josipovića kojega USKOK sumnjiči za primanje mita.

U priopćenju Ministarstva pravosuđa navodi se da Josipović poslove predsjednika suda u bitnome obavlja pravodobno i u skladu sa zakonom i sudskim poslovnikom.

U Ministarstvu, koje je Josipovićev rad kontroliralo 3. veljače, kažu da su utvrđene manje nepravilnosti u obavljanju poslova sudske uprave, no da one ne zahtijevaju pokretanje postupka za njegovo razrješenja, odnosno da nisu zapreka normalnom funkcioniranju suda.

Ni u Josipovićevom sudačkom radu nisu utvrđene nikakve značajne povrede postupka ili pogreške u primjeni materijalnog prava, kažu u Ministarstvu, pozivajući se na izvješće Županijskog suda u Sisku koje je izvršilo uvid u predmete u kojima su postojale pritužbe stranaka i neke druge predmete izdvojene metodom slučajnog uzorka.

Sudac Josipović se Ministarstvu očitovao i o optužbama koje su, pozivajući se na USKOK, na njegov račun objavili mediji. Josipović opovrgava da od svoje plaće školuje kćer na američkom sveučilištu Harvard i tvrdi da je njezino školovanje plaćeno nepovratnom stipendijom. U Ministarstvu kažu da je o tome priložio potvrdu. Priložio je i ugovor o kreditu kojim dokazuje da automobil nije kupio gotovinom, kao što je objavljeni u tisku.

Sudac Josipović nadalje tvrdi da je stan u Zagrebu i zemljište u Topuskom također kupio novcem od kredita, stan u Poreču novcem punice koja je prodala stan u Banja Luci, a za poslovni prostor u Poreču tvrdi da je u njegovom vlasništvu prije nego što je postao sudac.

USKOK je krajem siječnja od Državnog sudbenog vijeća (DSV) zatražio odobrenje za pokretanje kaznenog postupka protiv Josipovića zbog sumnje da je primao mito. Iz DSV-a je ranije najavljeno da bi se o zahtjevu za skidanjem imuniteta sucu Josipoviću moglo raspravljati na sjednici 17. veljače.

Prema pisanju tiska, Josipovića su prijavile tri osobe koje tvrde da ih je sudac tražio, a od njih dvije da je i primio mito za usluge vezane uz njihove predmete na sudu u Gvozdu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙