FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šeks: Još postoje zagovornici ideje "velike Srbije"

OSIJEK, 28. veljače 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog saboraVladimir Šeks ocijenio je "političkom provokacijom poraženihnostalgičara" nedavno osnivanje tzv. vlade republike srpske krajine uizbjeglištvu.
OSIJEK, 28. veljače 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks ocijenio je "političkom provokacijom poraženih nostalgičara" nedavno osnivanje tzv. vlade republike srpske krajine u izbjeglištvu.

"Ona se promovira u trenutcima kad je najveći dio naših aktivnosti usmjeren na uvjeravanje naših europskih partnera da Hrvatska ispunjava sve potrebne preduvjete za početak pregovora s Europskom unijom", rekao je u ponedjeljak novinarima Šeks u Osijeku gdje je nazočio otvaranju novih prostorija na Ekonomskom fakultetu.

"To su provokacije koje nemaju nikakvih izgleda za bilo kakvo političko razmatranje, ali nas ipak trebaju podsjetiti da ideja "velike Srbije" nije mrtva i da još postoje neki njezini zagovornici, ali bez ikakvih realnih izgleda da oživi", istaknuo je Šeks.

Šeks je kazao kako se "službena srpska politika od toga ogradila", no, osobno je očekivao "malo žešću ogradu". Riječ je o "reminiscenciji poraženih političkih čimbenika, koji su do nogu potučeni u svojoj zamisli da u Hrvatskoj bude i druga država", rekao je Šeks.

Zamoljen da komentira medijske napise o raskolu u braniteljskim udrugama, vezan uz slučaj odbjeglog generala Ante Gotovine, Šeks je kazao kako "oni koji određene partikularne interese nerealno stavljaju ispred općih, neovisno o svojim nakanama, ne rade za budućnost Hrvatske".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙