FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 26. veljače 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 21 sat.
ZAGREB, 26. veljače 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat.

ZAGREB - Hrvatski premijer Ivo Sanader izjavio je na Dnevniku Hrvatske televizije, komentirajući osnutak vlade u progonstvu tzv. Republike Srpske Krajine u Beogradu, da je "velika Srbija" doživjela definitivni poraz prije deset godina pa više nema šansi za bilo kakvu realizaciju takvih fantazija. Komentirajući na novinarsko pitanje obnoviteljsku skupštinu tzv. Republike Srpske Krajine, na kojoj je sudjelovalo 40-ak izbjeglih političara iz nekad zaposjednutih hrvatskih područja, premijer Sanader je rekao kako je riječ je o ljudima koji nisu shvatili što je politički realitet. Politički realitet je da je Hrvatska pobijedila u nametnutom ratu i da smo apsolutno i definitivno, što se Hrvatske tiče, završili s idejom velikosrpskih osvajača, rekao je, ističući da te ljude ne treba shvaćati ozbiljno. Što se Hrvatske tiče, za nas je to završeno u Oluji, onoj veličanstvenoj Oluji kada smo pobijedili i oslobodili zemlju, istaknuo je Sanader.

VUKOVAR - Predsjednik Zajedničkog vijeća općina Vukovar Jovan Ajduković rekao da je 22. veljače poslao pismo premijeru Ivi Sanaderu u kojemu podupire hrvatska nastojanja da 17. ožujka počnu pregovori o ulasku u Europsku uniju. On je to izjavio na Proslavi sveca zaštitnika Sv. Simeona Mirotočivog i krsne slave Vijeća srpske nacionalne manjine u Vukovarsko-srijemskoj županiji. U pismu Ajduković ističe kako je Vladi i hrvatskoj državi u procesu približavanja Europskoj uniji "u ovom trenutku najpotrebnije ostvariti svekoliko jedinstvo". Izrazio je i spremnost da i sam, ako bude potrebno, učini ono što može "ići na dobrobit sveukupnoj zajednici u Republici Hrvatskoj", što bi omogućilo početak pregovora 17. ožujka 2005. godine. Ajduković u pismu napominje kako međunarodna zajednica čini "strašan" pritisak na Hrvatsku u vezi s optuženim Gotovinom, a "neopravdano zanemaruje" pozitivno što je Hrvatska učinila u demokratizaciji društva, zaštiti i vladavini prava.

OSIJEK - U Osijeku je danas osnovana elektronička mreža ekoloških udruga Hrvatske, Srbije i Crne Gore i Bosne i Hercegovine, čija je svrha, kako je rečeno, povezati udruge i novinare koji prate okoliš radi što djelotvornijeg i bržeg djelovanja te razmjena informacija. Elektroničko umrežavanje dio je projekta talijanskog Ministarstva zaštite okoliša i prostora, koje i financira projekt kroz Regionalni centar zaštite okoliša za Srednju i Istočnu Europu (REC) sa sjedištem u Budimpešti i na poticaj Osječkih zelenih, domaćina dvodnevnog skupa 13 ekoloških udruga. Autori elektroničke mreže su Vjenceslav Svoboda, Davor Budimčić i Kruno Kartus iz Osječkih zelenih, a mreža se zove "Grincajg".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙