FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bafta: Najprestižnije nagrade The Aviatoru i Veri Drake

LONDON, 12. veljače 2005. (Hina/dpa) - Hollywoodski blockbuster "TheAviator" i niskobudžetni britanski film "Vera Drake" osvojili sunajznačajnija priznanja na ovogodišnjoj dodjeli filmskih nagradabritanske filmske akademije Bafta u subotu navečer u Londonu.
LONDON, 12. veljače 2005. (Hina/dpa) - Hollywoodski blockbuster "The Aviator" i niskobudžetni britanski film "Vera Drake" osvojili su najznačajnija priznanja na ovogodišnjoj dodjeli filmskih nagrada britanske filmske akademije Bafta u subotu navečer u Londonu.

Nagrada za najbolji film pripala je "The Aviatoru", dok je najboljim redateljem proglašen Mike Leigh za "Veru Drake".

Nagrada za najboljeg glumca otišla je u ruke Jamieja Foxxa ("Ray" - biografski film o legendarnom Rayju Charlesu), a za najbolju glumicu proglašena je Imelda Staunton ("Vera Drake")

Najbolja glumica u sporednoj ulozi je Cate Blanchett ("The Aviator"), a muška nagrada u istoj kategoriji pripala je Clive Owenu ("Closer").

"The Aviator" kao najbolji film, te Foxx i Owen u svojim su kategorijama već ove godine ovjenčani Zlatnim globusima što ih čini najvećim favoritima za predstojeću dodjelu Oscara za dva tjedna.

Nagradu Bafte za najbolji film po glasovima publike dobio je "Harry Potter i zatočenik Azkabana".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙