FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Walter Bau podnosi zahtjev za stečaj

AUGSBURG, 1. veljače 2005. (Hina/AFP) - Treća po veličini njemačkagrađevinska kompanija Walter Bau podnijet će zahtjev za objavu stečajanakon neuspjelih pokušaja dogovora s kreditorima o budućemfinanciranju.
AUGSBURG, 1. veljače 2005. (Hina/AFP) - Treća po veličini njemačka građevinska kompanija Walter Bau podnijet će zahtjev za objavu stečaja nakon neuspjelih pokušaja dogovora s kreditorima o budućem financiranju.

"Usprkos znatnim naporima kompanije i financijera nismo uspjeli osigurati likvidnost Walter Baua pa je uprava odlučila 1. veljače podnijeti zahtjev za pokretanjem procedure o objavi stečaja", istaknuto je u službenom priopćenju kompanije.

Iako je većina kreditora poduprla plan restrukturiranja Walter Baua objavljen početkom siječnja, "nužna jedinstvena potpora svih kreditora nije postignuta. Osim toga, pojedini su financijeri postavili i dodatne uvjete koji su rezultirali odgodom čitavog procesa pa na kratki rok nije bilo moguće osigurati likvidnost", žali se Walter Bau.

Zahtjev za objavom stečaja odnosit će se samo na krovnu kompaniju a ne i na njezine operativne podružnice, naglasila je njemačka građevinska kompanija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙