FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izraelci zamrznuli planove o predaji gradova, uhićene tri sumnjive osobe

ZAGREB, 26. veljače 2005. (Hina) - Službeni Izrael u subotu je odlučiozamrznuti planove o predaji gradova na Zapadnoj obali pod palestinskukontrolu, nakon samoubilačkog napada u noćnome klubu u kojemu su upetak navečer osim napadača poginule četiri osobe, a 50 ih jeozlijeđeno.
ZAGREB, 26. veljače 2005. (Hina) - Službeni Izrael u subotu je odlučio zamrznuti planove o predaji gradova na Zapadnoj obali pod palestinsku kontrolu, nakon samoubilačkog napada u noćnome klubu u kojemu su u petak navečer osim napadača poginule četiri osobe, a 50 ih je ozlijeđeno.

Odluka je donesena, kako je prenio dpa, na sastanku što ga je u subotu navečer zbog napada sazvao izraelski ministar obrane Shaul Mofaz. On je postavio pitanje odgovornosti Sirije u spomenutom napadu za koji je odgovornost preuzeo radikalni palestinski pokret Islamski džihad.

"Imamo neke dokaze koji izravno povezuju Siriju s ovim napadom", rekao je Mofaz na sastanku visokih dužnosnika u sjedištu glavnog stožera u Tel Avivu, kako je prenio AFP. Mofaz je optužio Siriju da "ohrabruje terorističke organizacije i potiče ih na napade, što dovodi u opasnost stabilnost u regiji te mirovni proces s Palestincima", kaže se u priopćenju izraelskog ministarstva obrane.

Palestinske su vlasti, nastojeći barem djelomično ublažiti posljedice napada i spase primirje dogovoreno s Izraelcima na Zapadnoj obali uhitili tri osobe koje sumnjiče za samoubilački napad u Tel Avivu. Palestinski dužnosnici izvijestili su kako su trojica osumnjičenih palestinskih militanata uhićeni u selu ih kojega potječe i napadač samoubojica, Deir al-Ghosonu blizu Tulkarema. Izraelski su vojnici ondje uhitili još pet osoba, među kojima su i napadačeva braća, izvijestio je Reuters.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙