FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izbori u Iraku: Bombaši samoubojice došli iz Sirije i Čečenije

BAGDAD, 30. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Dvojica bombaša samoubojica,koji su na dan izbora u nedjelju izveli napade u Bagdadu, bili su izSirije i Čečenije, naveo je izvor iračkog ministarstva unutarnjihposlova koje je objavilo uhićenje nekoliko osoba.
BAGDAD, 30. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Dvojica bombaša samoubojica, koji su na dan izbora u nedjelju izveli napade u Bagdadu, bili su iz Sirije i Čečenije, naveo je izvor iračkog ministarstva unutarnjih poslova koje je objavilo uhićenje nekoliko osoba.

Desetak bombaša samoubojica u automobilima ili s eksplozivnim pojasevima počinili su atentate na biralištima i na drugim ciljevima.

U napadima gerile je tijekom dana ubijeno 36 osoba, prema podacima ministarstva unutarnjih poslova.

To ministarstvo je potvrdilo da su jedan Čečenac i jedan Sirijac među napadačima, i dodalo da je uhićeno nekoliko osoba, ali nije objavljeno njihovo državljanstvo.

Jedna kurdska stranka je navela da je jedan Sudanac u subotu izveo napad u gradu Khanquinu ubivši pet osoba, među kojima jedno dijete.

Skupina Abu Musaba al-Zarqawija, šefa mreže al-Qaide u Iraku, preuzela je na internetu odgovornost za 13 samoubilačkih napada tijekom dana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙