FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Palestinci ovog tjedna trebaju preuzeti nadzor nad Jerihonom

JERUZALEM, 13. veljače 2005. (Hina/AFP) - Izrael je pristao da ovogtjedna prepusti grad Jerihon na Zapadnoj obali sigurnosnom nadzoruPalestinske samouprave, piše izraelski dnevni list Haaretz.
JERUZALEM, 13. veljače 2005. (Hina/AFP) - Izrael je pristao da ovog tjedna prepusti grad Jerihon na Zapadnoj obali sigurnosnom nadzoru Palestinske samouprave, piše izraelski dnevni list Haaretz.

Dogovor je nastavak susreta na kojemu su u subotu navečer u Tel Avivu sudjelovali izraelski ministar obrane Šaul Mofaz i palestinski čelnici, među kojima Mohammed Dahlane, savjetnik za sigurnost palestinskog vođe Mahmuda Abasa, Hasan Abu Libdeh, tajnik Abasova ureda i ministar za pregovore Saeb Erakat.

Ministar obrane u Tel Avivu nije mogao potvrditi tu informaciju za AFP.

Izraelski javni radio pak ističe da bi o ustupanju sigurnosnog nadzora nad Jerihonom i još jednim gradom na Zapadnoj obali trebali razgovarati izraelski i palestinski sigurnosni dužnosnici na sastanku koji će se održati u ponedjeljak.

Prema pisanju lista Haaretz, Mofaz je zatražio od Palestinaca da zabrane javno nošenje ilegalnog oružja, da ujedine različite sigurnosne službe i oduzmu oružje naoružanim skupinama.

List dodaje da bi pod palestinski sigurnosni nadzor trebali doći i gradovi Tulkarem i Kalkilija na Zapadnoj obali.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙