FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kuterovac: mogući motiv moje smjene političke prirode

ZAGREB, 10. veljače 2005. (Hina) - Ravnatelj Hrvatskog stočarskogcentra (HSC) Krešimir Kuterovac na današnjoj je konferenciji zanovinare kazao kako je mogući motiv njegove najavljene smjenepolitičke prirode, no drži kako je korektno da se to onda i kaže.
ZAGREB, 10. veljače 2005. (Hina) - Ravnatelj Hrvatskog stočarskog centra (HSC) Krešimir Kuterovac na današnjoj je konferenciji za novinare kazao kako je mogući motiv njegove najavljene smjene političke prirode, no drži kako je korektno da se to onda i kaže.

Razlozi koji su navedeni za njegovu smjenu sa mjesta ravnatelja HSC-a, kaže Kuterovac, ne stoje, te je mišljenja kako se vjerovatno iza svega krije neki skriveni interes.

Za sutra je sazvana sjednica Upravnog vijeća HSC na kojoj će, kako je rekao, razgovarati o smjeni ravnatelja.

Kao razloge smjene, kaže Kuterovac, navedeni su opstrukciju rada Upravnog vijeća odnosno neodazivanje na sjednice, neprovođenje odluke Upravnog vijeća o angažiranju državne revizije, izbjegavanje komunikacije s Upravnim vijećem te zanemarivanje suradnje sa savezima i udrugama uzgajivača.

Kuterovac ove razloge drži neutemeljenim jer, kako kaže, Upravno vijeće od 26. svibnja prošle godine kada je imenovano imalo je samo jednu sjednicu (u srpnju), iako je po statutu i pravilniku HSC dužno imati sjednicu svaka dva mjeseca.

Kuterovac je rekao i kako se na njega kontinuirano vrši pritisak od strane predsjednika Upravnog vijeća Vladimira Kurečića da podnese ostavku iz osobnih razloga, što, kaže Kuterovac, ne dolazi u obzir.

Što se tiče državne revizije Kuterovac kaže kako HSC uredno svake godine vrši prijavu svih svojih financijskih dokumenata državnoj reviziji.

Također navodi kako komunikacije između njega i Vijeća nema i to iz razloga što predsjednik Upravnog vijeća ne razgovara o poslu već o načinu kako da on da ostavku.

Kuterovac je govorio o rezultatima rada HSC od kako mu je on na čelu - ističući uspostavu kontrole mlijeka, uvođenje jedinstvenog sustava obilježavanja goveda, a priprema se i jedinstveni sustav obilježavanja drugih životinja. Uspostava tih sustava, kaže, važni su za ulazak Hrvatske u Europsku uniju.

Također je kazao kako je kada je on došao na čelo HSC ta ustanova 70 posto prihoda ostvarivala iz proračuna, a sada su ti prihodi smanjeni na 30 posto, broj zaposlenih povećan je sa 200 na 354.

Na mjesto ravnatelja HSC-a Kuterovac, koji je član HSS-a, došao je prije dvije i pol godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙