FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izrael: U samoubilačkom napadu četvero mrtvih, 50 ozlijeđenih

TEL AVIV, 26. veljače 2005. (Hina/dpa) - U samoubilačkom napadu u petaknavečer u noćnom klubu u Tel Avivu poginulo je četvero ljudi, anajmanje 50 je ozlijeđeno, objavila je izraelska policija.
TEL AVIV, 26. veljače 2005. (Hina/dpa) - U samoubilačkom napadu u petak navečer u noćnom klubu u Tel Avivu poginulo je četvero ljudi, a najmanje 50 je ozlijeđeno, objavila je izraelska policija.

Bombaš samoubojica aktivirao je smrtonosnu napravu nešto prije ponoći, dok je gomila mladeži čekala na ulazak u klub, rekli su svjedoci. Unutrašnjost kluba je uništena, a oštećeni su i okolni restorani.

Odgovornost za atentat preuzeli su u anonimnim telefonskim dojavama Islamski džihad i Brigade mučenika al-Aqse, no službeni glasnogovornici obaju skupina u izjavama "Jeruzalem Postu" zanijekali su povezanost s napadom.

Teroristički akt prekinuo je nekoliko tjedana zatišja nakon što su 8. veljače palestinski predsjednik Mahmud Abas i izraelski premijer Ariel Sharon objavili prestanak nasilja između Palestinaca i Izraelaca.

Glavni palestinski pregovarač Saeb Erekat rekao je da palestinska samouprava osuđuje atentat.

"Tko god bio iza (atentata) pokušava sabotirati napore za obnovu mirovnog procesa", rekao je Erekat.

Posljednji samoubilački napad Palestinaca na teritoriju Izraela dogodio se 1. studenoga prošle godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙