FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Drama "Vodena koka" - nova premijera osječkoga HNK

OSIJEK,25. veljače 2005.(Hina) - U osječkom Hrvatskom narodnomkazalištu večeras je izvedena nova premijera u 98. sezoni ovekazališne kuće, drama "Vodena koka", poljskog dramatičara, romanopiscai filozofa Stanislawa Ignacya Witkiewicza.
OSIJEK,25. veljače 2005.(Hina) - U osječkom Hrvatskom narodnom kazalištu večeras je izvedena nova premijera u 98. sezoni ove kazališne kuće, drama "Vodena koka", poljskog dramatičara, romanopisca i filozofa Stanislawa Ignacya Witkiewicza.

Riječ je o tragediji u tri čina, napisanoj 1921. godine, i metafizičkoj drami koja, uz ostalo, problematizira različite vrste dualizama - rođenja i smrti, stvaranja i uništenja, pojedinca i svijeta, a ujedno i analzira probleme poput identiteta i gubitka osobnosti.

Redatalj predstave Damir Munitić napomenuo je kako je ovo prvo uprizorenje nekog Witkiewiczevog djela na službenom repertoaru u nekom od profesionalnih hrvatskih kazališta, dodajući kako je ranije bilo amaterskih izvedbi, a jedna je održana u Osijeku prije petnaestak godina, kada je izvedeno Witkiewiczevo djelo "Poludjela lokomotiva".

U predstavi su, među ostalim, nastupili glumci osječkoga HNK-a Davor Panić, Ivan Glowatzky, Sandra Tankosić i Tatjana Bertok-Zupković.

Dramaturginja predstave je Marijana Fumić, scenografiju je izradila Marta Crnobrnja, kostimografiju Marita Ćopo, dok je autor glazbe Igor Valeri.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙