FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za utorak, 22. veljače

ZAGREB, 21. veljače 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zautorak, 22. veljače
ZAGREB, 21. veljače 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 22. veljače

VATIKAN - Papa Ivan Pavao II. primit će u audijenciju hrvatskog premijera Ivu Sanadera. Prema najavama, audijencija bi se trebala održati u 11 sati. Sanader će biti prvi državnik kojeg će Papa primiti nakon bolesti koja ga je prisilila na devetodnevni boravak u bolnici. Sanader će se sastati i s državnim tajnikom Svete Stolice Angelom Sodanom i u Vatikanu otvoriti izložbu "L'augustenum di Narona". Nakon boravka u Rimu, hrvatski će premijer otputovati u Bruxelles.

BRUXELLS - Summit zemalja NATO-a i čelništva EU na kojem će sudjelovati i američki predsjednik George W. Bush.

BRUXELLES - Luksemburški premijer Jean-Claude Juncker izvijestit će u utorak navečer premijere četiriju zemalja kandidata za ulazak u EU, među njima i hrvatskog premijera Ivu Sanadera, o rezultatima susreta na vrhu između EU-a i SAD.

BRUXELLES - Posjet ukrajinskog predsjednika Vikotra Juščenka. Sastat će se s američkim predsjednikom George W. Bushom, britanskim premijerom Tonyjem Blairom i posjetiti NATO.

ZAGREB - Austrijski kulturni forum i Zaklada Konrad Adenauer organiziraju promociju knjige "Ljudska prava, društveno-politička i teološka razmišljanja o europskom obzoru". Na promociji će govoriti direktor ureda Zaklade Konrad Adenauer za Hrvatsku i Sloveniju Christian Schmitz i zamjenica ministrice vanjskih poslova i europskih integracija Tamara Obradović.

MOSTAR - Vodstva pet vladajućih, odnosno stranaka parlamentarne većine u BiH, sastat će se u utorak i srijedu (22. i 23. veljače) u Neumu kako bi razmotrili funkcioniranje izvršne i zakonodavne vlasti na državnoj razini. Hrvatski član Predsjedništva Dragan Čović bit će koordinator ovog prvog zajedničkog sastanka čelnika HDZ-BiH, Srpske demokratske stranke (SDS), Stranke demokratske akcije (SDA), Stranke za BiH i Partije demokratskog progresa (PDP). Prema najavama medija u BiH, na ovom sastanku u Neumu mogla bi se razmatrati i eventualna promjena Daytonskog ustava BiH.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Davor Marković

Prije podne: Darko Vlahović

Poslije podne: Domagoj Janković

Večer: Srđan Baković

Tel: 00 385 1 4808 645

Fax: 00 385 1 4808 822

e-mail:vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙