FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Gavelli premijera "Sudnjeg dana"

ZAGREB, 11. veljače 2005. (Hina) - Svečana premijera predstave "Sudnjidan" Odona von Horvatha izvedena je večeras u Gradskom dramskomkazalištu Gavella.
ZAGREB, 11. veljače 2005. (Hina) - Svečana premijera predstave "Sudnji dan" Odona von Horvatha izvedena je večeras u Gradskom dramskom kazalištu Gavella.

Predstava se po prvi put izvodi na nekoj od hrvatskih pozornica u prijevodu Dubravka Torijanca, režiji Georgija Para i dramaturgiji Dubravka Mihanovića.

U predstavi glume Sreten Mokrović, Biserka Ipša, Dražen Kuhn, Siniša Ružić, Ivana Bolanča, Ksenija Pajić, Slavko Brankov, Janko Rakoš, Marina Nemet, Predrag Vušović, Drago Meštrović i drugi.

"Sudnji dan" Odona von Horvatha djelo je ponovno otkriveno za suvremeno živo kazalište. To je priča o upravitelju željezničke postaje, revnom službeniku, kojeg upropaštava trenutak nepažnje. Vodeći začuđujući aktivan dijalog s vremenom u kojem živimo, taj dramski tekst istražuje što se događa s 'malim čovjekom' kad ga nepredviđene okolnosti izbace iz uhodane svakodnevice i suoče s mrežom društvenih pritisaka, navodi se u programskoj knjižici predstave.

Scenograf predstave je Dinka Jeričević, kostimografkinja je Irena Sušac a skladbu za predstavu napisao je Mirko Vuksanovič.

Publika je dugotrajnim pljeskom nagradila večerašnje protagoniste, a premijeri su bili u prepunom gledalištu nazočni i predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks potpredsjednica hrvatske Vlade Jadranka Kosor, ministar kulture Božo Biškupić i drugi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙