FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sjednica Zagrebačke gradske skupštine nastavlja se u ponedjeljak

ZAGREB, 24. veljače 2005. (Hina) - Sjednica Zagrebačke Gradskeskupštine nastavit će se u ponedjeljak u 10 sati jer su gradskizastupnici danas do 22 sata razmotrili tek polovicu dnevnog reda.
ZAGREB, 24. veljače 2005. (Hina) - Sjednica Zagrebačke Gradske skupštine nastavit će se u ponedjeljak u 10 sati jer su gradski zastupnici danas do 22 sata razmotrili tek polovicu dnevnog reda.

Između ostaloga, povodom 100. obljetnice Hrvatske seljačke stranke, gradski su zastupnici prihvatili inicijativu HSS-a o postavljanju spomen obilježja Vladku Mačeku, a za idejno rješenje bit će raspisan natječaj.

Gradska skupština također je podržala inicijativu o podizanju spomenika Benediktu Kotruljeviću, diplomatu i trgovcu iz 15. stoljeća, koji je pridonio razvoju ekonomske i računovodstvene struke. Spomenut bi trebao biti podignut istočno od križanja Draškovićeve s Ulicom kneza Borne i kneza Mislava.

Na skupštinskoj sjednici odlučeno je i da se dvije glavne ulice u Stenjevcu imenuju po političarima novog doba - Vladi Gotovcu i Anti Miki Tripalu.

Prihvaćeno je i nekoliko točaka vezanih uz urbanističko uređenje grada te izvješće o planu intervencija u zaštiti okoliša na području grada Zagreba u 2004. kao i izvješće o radu Stručnog povjerenstva za pripremu odluka o zaštiti izvorišta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙