FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Veći broj članova Uprave i Nadzornog odbora Varteksa

VARAŽDIN, 7. veljače 2005. (Hina) - Na prijedlog Uprave i Nadzornogodbora (NO) Glavna skupština Varteksa na današnjoj izvanrednojsjednici donijela je odluku prema kojoj se broj članova Nadzornogodbora s dosadašnjih pet povećava na sedam članova.
VARAŽDIN, 7. veljače 2005. (Hina) - Na prijedlog Uprave i Nadzornog odbora (NO) Glavna skupština Varteksa na današnjoj izvanrednoj sjednici donijela je odluku prema kojoj se broj članova Nadzornog odbora s dosadašnjih pet povećava na sedam članova.

Pet članova NO bira glavna skupština, jednog člana biraju radnici Varteksa sukladno zakonu, a jednog imenuje i opoziva Vlada.

Odluka o imenovanju Vladinog predstavnika donijeta je prema zaključku sa sastanka za rješavanje situacije u Varteksu održanog 16. prosinca prošle godine u Ministarstvu financija. Prema tada donesenim zaključcima, Varteksu su krajem prosinca izdana državna jamstva za kredit HBOR-a za plaćanje dospjelih kreditnih i obveza prema dobavljačima, te jamstva poslovnim bankama za kredite za financiranje tekućeg poslovanja.

Glavna skupština usvojila je i prijedlog Validusa o proširenju Uprave Varteksa na do pet članova, od kojih je jedan predsjednik, ako je Uprava sastavljena od više članova.

Skupština nije, kako je bilo predviđeno dnevnim redom, donijela Odluku o izboru Vesne Trnokop -Tanta za člana NO (kao predstavnika Vlade), jer je Trnokop-Tanta obavijestila NO da funkciju ne može obavljati iz osobnih razloga.

Predsjednik NO Varteksa Milan Horvat istaknuo je kako se nada da će i današnje odluke Glavne skupštine pridonjeti ostvarenju cilja kompanije - da se prevladaju teškoće i Varteks postane profitabilna kompanija.

Potpora države i banaka planu restrukturiranja, dodao je Horvat, potvrđuju značaj Varteksa ne samo za gospodarstvo Županije nego i za cjelokupno hrvatsko gospodarstvo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙