FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagrebačka Skupština pokrovitelj Pasionske baštine

ZAGREB, 1. veljače 2005. (Hina) - Odbor zagrebačke Gradske skupštine zajavna priznanja jednoglasno je danas prihvatio pokroviteljstvo nadSvečanostima Pasionske baštine 2005. koje će se održati u Zagrebu od12. do 23. ožujka i odobrio im financijsku pomoć od oko 45.000 kuna.
ZAGREB, 1. veljače 2005. (Hina) - Odbor zagrebačke Gradske skupštine za javna priznanja jednoglasno je danas prihvatio pokroviteljstvo nad Svečanostima Pasionske baštine 2005. koje će se održati u Zagrebu od 12. do 23. ožujka i odobrio im financijsku pomoć od oko 45.000 kuna.

Skupštinski Odbor je udruzi Pasionska baština odobrio sredstva za održavanje četvrtog likovnog natječaja kojim se potiče stvaralaštvo na pasionske teme - prva nagrada iznosit će 6000 kuna, druga 3500 i treća 2500 kuna.

Skupština je također odlučila ustupiti prostor galerije "Kristofor Stanković" za izložbu radova studenata likovnih akademija koja će se održati od 15. do 30. ožujka.

Predloženo je da Skupština pomogne tiskanje partitura dvaju oratorija Ljube Stipišića "Kalvarija" i "Uskrsnuće".

Te će partiture poslužiti kao prigodni pokloni Pasionske baštine uglednim institucijama i istaknutim suradnicima.

Oratoriji će biti izvedeni u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, 19. ili 20. ožujka, a prvi primjerci partitura biti će uručeni čelnicima Skupštine Grada Zagreba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙