FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mikšić: razriješen sam nakon ostavke

ZAGREB, 24. veljače 2005. (Hina) - Bivši počasni konzul RepublikeHrvatske u Minnesoti Boris Mikšić priopćio je u četvrtak da je s tedužnosti razriješen nakon što je ranije podnio ostavku.
ZAGREB, 24. veljače 2005. (Hina) - Bivši počasni konzul Republike Hrvatske u Minnesoti Boris Mikšić priopćio je u četvrtak da je s te dužnosti razriješen nakon što je ranije podnio ostavku.

Predsjednik RH Stjepan Mesić donio je u srijedu odluku o razrješenju Borisa Mikšića s te dužnosti, no u obavijesti iz Ureda predsjednika nisu navedeni razlozi smjene.

Mikšić tvrdi da je razriješen sukladno zakonskoj proceduri, ali nakon što je 6. siječnja podnio neopozivu ostavku zbog "neprimjerenog odnosa i podcjenjivanja od strane predsjednika Mesića".

U priopćenju Mikšić tvrdi da je unatoč njegovom političkom djelovanju u Hrvatskoj u zadnje dvije godine, počasni konzulat u Minnesoti bio jedan od najaktivnijih hrvatskih počasnih konzulata u Sjedinjenim Državama.

Boris Mikšić je od 1996. godine obnašao dužnost generalnog počasnog konzula Republike Hrvatske u St. Paulu u Minessoti.

Mikšić, američki poslovni čovjek hrvatskog porijekla, bio je nezavisni kandidat na nedavno održanim predsjedničkim izborima u Hrvatskoj. U prvom krugu predsjedničkih izbora osvojio je 17,79 posto glasova, a 30. siječnja najavio je da će se potpuno posvetiti politici i kandidirati za zagrebačkoga gradonačelnika, te da će sa svojom neovisnom listom sudjelovati na predstojećim lokalnim izborima u svim izbornim jedinicama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙