FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mikšić najavio kandidaturu za zagrebačkoga gradonačelnika

ZAGREB, 30. siječnja 2005. (Hina) - Neovisni predsjednički kandidat napredsjedničkim izborima 2005. Boris Mikšić izjavio je danas da će sepotpuno posvetiti politici i kandidirati za zagrebačkogagradonačelnika, a sa svojom neovisnom listom sudjelovati napredstojećim lokalnim izborima u svim izbornim jedinicama.
ZAGREB, 30. siječnja 2005. (Hina) - Neovisni predsjednički kandidat na predsjedničkim izborima 2005. Boris Mikšić izjavio je danas da će se potpuno posvetiti politici i kandidirati za zagrebačkoga gradonačelnika, a sa svojom neovisnom listom sudjelovati na predstojećim lokalnim izborima u svim izbornim jedinicama.

Na konferenciji za novinare, koja je bilo posljednja koju je održao kao predsjednički kandidat u svom Izbornom stožeru u Zagrebu, Mikšić je najavio da će Europskome sudu za ljudska prava u Strasbourgu predati tužbu s dokumentacijom o neregularnosti proteklih predsjedničkih izbora.

Rekao je kako smatra da bi bilo moralno i da predsjednik Državnoga izbornog stožera Ivica Crnić podnese ostavku zato što, ustvrdio je, izbori nisu vođeni korektno i bilo je previše neregularnosti.

Mikšić je izjavio da ga na odluku o ostanku u politici obvezuju izborni rezultati i povjerenje koje su mu iskazali brojni hrvatski građani kojima je, kako je rekao, "dosta političara školovanih u Kumrovcu i trebaju im političari koji će pridonijeti gospodarskom razvoju zemlje, primjeni novih tehnologija i jačanju ekološke svijesti".

Mikšić smatra da Hrvatska ima previše političkih stranaka pa zato, kao je rekao, neće osnovati još jednu novu, nego će nastaviti kao neovisni kandidat i oko svoga programa okupiti nekorumpirane ljude iz gospodarstva, znanosti, politike i svih drugih područja.

Što se tiče napisa u hrvatskim medijima da je zlostavljao svoju obitelj - bivšu suprugu i djecu, Mikšić je ustvrdio da je riječ o zloj namjeri i lažima i, s tim u vezi, novinarima je dao fotokopiju izjave njegova sina Paula, ovjerenu kod javnoga bilježnika u Minnesoti, da ga otac nije nikada ni na bilo koji način zlostavljao i maltretirao.

Redatelj Jakov Sedlar izjavio je pak da za američku televizijsku postaju PBS (Public Broadcasting Service) snima dokumentarni film o neregularnostima predsjedničkih izbora u Hrvatskoj u trajanju od 58 minuta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙