FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Nacionalni park Risnjak" najljepša hrvatska poštanska marka

ZAGREB, 24. veljače 2005. (Hina) - Blok poštanskih maraka "Nacionalnipark Risnjak", autora Danijela Popovića, najljepše je izdanjehrvatskih poštanskih maraka u Republici Hrvatskoj - rezultat jeglasovanja za najljepšu poštansku marku objavljenu u 2004. koje većosmu godinu organizira Hrvatska pošta.
ZAGREB, 24. veljače 2005. (Hina) - Blok poštanskih maraka "Nacionalni park Risnjak", autora Danijela Popovića, najljepše je izdanje hrvatskih poštanskih maraka u Republici Hrvatskoj - rezultat je glasovanja za najljepšu poštansku marku objavljenu u 2004. koje već osmu godinu organizira Hrvatska pošta.

"Nacionalni par Risnjak" bio je u konkurenciji s 35 poštanskih maraka koje je izdala Hrvatska pošta, a pobijedio je s 56 posto glasova.

Glasovalo se putem glasačkih listića, interneta, te na internetskim stranicama Hrvatske pošte.

Blok "Nacionalni park Risnjak" tiskan je u tiskari "Zrinski" u Čakovcu, u nakladi od 50.000 primjeraka i višebojnom offset tisku. Nominalna vrijednost bloka je 10 kuna, a na bloku su prikazani Mali i Veliki Risnjak sa Šloserovim planinarskim domom, autohtono bilje i ris kao svojevrsna maskota Risnjaka.

U Hrvatskoj pošti kažu da su glasovi pristizali iz zemlje i inozemstva - Slovenije, Italije, BiH, Norveške, Švedske, Velike Britanije, Češke, Francuske, Švicarske, Španjolske, Grčke, Brazila, Puerto Rica, Indije, Kanade, SAD i Australije.

Hrvatska je pošta do kraja 2004. izdala 526 maraka, i to 59 redovitih i 467 prigodnih, od kojih je 15 maraka u bloku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙