FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska pošta pušta novu marku na temu antičke Narone

ZAGREB, 23. veljače 2005. (Hina) - Hrvatska pošta (HP), sutra ćepustiti u uporabu prigodnu poštansku marku u bloku, na temu antičkognalazišta Narone, nominalne vrijednosti bloka od 10 kuna, priopćeno jedanas iz HP-a
ZAGREB, 23. veljače 2005. (Hina) - Hrvatska pošta (HP), sutra će pustiti u uporabu prigodnu poštansku marku u bloku, na temu antičkog nalazišta Narone, nominalne vrijednosti bloka od 10 kuna, priopćeno je danas iz HP-a

Hram Augusteum Narone posvećen caru Augustu, podignut oko 10. godine pr. Krista, s 15 sačuvanih velikih kipova predstavlja najbrojniju skupinu rimskih carskih kipova dosad uopće pronađenu. Motiv na marki je kip Livije, žene cara Augusta, čiji je kip također pronađen u Naroni. Ova marka trenutačno je izložena u Vatikanu na izložbi Augusteum Narone koja se održava od 22. veljače do 18. svibnja, a ta izložba održat će se i u Zagrebu u Gliptoteci HAZU, od 10. lipnja do 31. prosinca ove godine.

Autorica marke je Maja Danica Pečanić, slikarica i dizajnerica iz Zagreba, a marka je tiskana u TIZ «Zrinski» iz Čakovca, u višebojnom offset tisku i nakladi od 20.000 primjeraka.

Uz blok su tiskane prigodne omotnice prvoga dana i prigodne omotnice. U poštanskom uredu 10101 Zagreb bit će, 24. i 25. veljače 2005. godine, u uporabi i žig "prvoga dana", priopćeno je danas iz HP-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙