FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Žužul u Panelu uglednih osoba OESS-a

ZAGREB, 4. veljače 2005. (Hina) - Hrvatski ministar vanjskih poslovaMiomir Žužul imenovan je članom Panela uglednih osoba Organizacije zaeuropsku sigurnost i suradnju (OESS), priopćilo je u petakMinistarstvo vanjskih poslova (MVP).
ZAGREB, 4. veljače 2005. (Hina) - Hrvatski ministar vanjskih poslova Miomir Žužul imenovan je članom Panela uglednih osoba Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS), priopćilo je u petak Ministarstvo vanjskih poslova (MVP).

Žužul je u Panel uglednih osoba izabran kao predstavnik zemalja jugoistočne Europe i država koje su domaćini terenskih misija OESS-a.

Odluka o osnivanju Panela uglednih osoba donesena je u prosincu prošle godine na Ministarskom vijeću u Sofiji s namjerom da ugledni i iskusni vanjskopolitički dužnosnici rade na jačanju i djelotvornosti tijela i struktura OESS-a, dodaje se u priopćenju.

Zadatak Panela je procijeniti buduće izazove, dati novi zamah političkom dijalogu unutar Organizacije i formulirati stratešku viziju OESS-a u dvadeset i prvom stoljeću.

Prvi sastanci tog savjetodavnog tijela Organizacije trebaju se održati tijekom veljače u Ljubljani i Beču, stoji u priopćenju MVP-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙