FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Irački šijitski savez tražit će da mjesto premijera

BAGDAD, 5. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Šijitski savez će ustrajatina tome da jedan od njegovih članova bude imenovan za iračkogpremijera, izjavio je u subotu jedan visoki dužnosnik u savezu.
BAGDAD, 5. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Šijitski savez će ustrajati na tome da jedan od njegovih članova bude imenovan za iračkog premijera, izjavio je u subotu jedan visoki dužnosnik u savezu.

"Šijiti žele mjesto premijera, mi inzistiramo na tome i nećemo odustati", rekao je za Reuters zamjenik šefa diplomacije Hamed al-Bayati. Bayarti je visoki dužnosnik u Vrhovnom vijeću za islamsku revoluciju u Iraku (SCIRI).

SCIRI je ključni igrač u Ujedinjenom iračkom savezu, skupini većinom islamskih stranaka koje su dobile snažnu potporu šijitske većine u Iraku na općim izborima održanim prošle nedjelje. Šijiti sastavljaju 60 posto iračkog stanovništva.

Ako savez ustraje na svom zahtjevu za mjesto novog premijera, to će biti udarac premijeru Iyadu Allawiju koji se nadao da će biti ponovno izabran kao kompromisni kandidat.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙