FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gruzijski premijer umro od trovanja plinom

TBILISI, 4. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Gruzijski premijer ZurabŽvanija umro je, kao što se i pretpostavljalo, od trovanja ugljičnimmonoksidom, objavilo je u petak gruzijsko ministarstvo pravosuđa.
TBILISI, 4. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Gruzijski premijer Zurab Žvanija umro je, kao što se i pretpostavljalo, od trovanja ugljičnim monoksidom, objavilo je u petak gruzijsko ministarstvo pravosuđa.

"Uzrok smrti je trovanje ugljičnim monoksidom", rekao je novinarima stručnjak ministarstva Levan Samharauli nakon izvršene autopsije.

Žvania (41) je u četvrtak pronađen mrtav u stanu u Tbilisiju zajedno s prijateljem Raulom Jusupovim, zamjenikom guvernera jedne gruzijske regije.

Bio je jedan od vođa "ružičaste revolucije" kojom je s vlasti u studenome 2003. srušen bivši gruzijski predsjednik Eduard Ševardnadze kojeg je zamijenio prozapadno orijentirani Mihail Sakašvili. Premijerom je postao prošle godine.

Sakašvili je najavio da će preuzeti vođenje vlade u prijelaznom razdoblju, dok se ne pronađe odgovarajući zamjenik za Žvaniju.

Neispravne plinske grijalice odnijele su već mnoge ljudske živote u Gruziji, koja ima oskudne resurse, skromnu industriju i dotrajalu infrastrukturu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙