FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tajvan: Hsieh novi premijer

TAIPEI, 25. siječnja 2005. (Hina/DPA) - Tajvanski predsjednik ChenShui-bian imenovao je danas za novoga premijera Franka Hsieha, bivšegodvjetnika i gradonačelnika Kaohsiunga, drugoga tajvanskoga grada poveličini.
TAIPEI, 25. siječnja 2005. (Hina/DPA) - Tajvanski predsjednik Chen Shui-bian imenovao je danas za novoga premijera Franka Hsieha, bivšeg odvjetnika i gradonačelnika Kaohsiunga, drugoga tajvanskoga grada po veličini.

U svom prvom obraćanju javnosti kao novi premijer Hsieh (58) je kazao kako se nada da će u njegovu mandatu Tajvan stabilizirati odnose sa Kinom, te poboljšati dijalog između vladajuće stranke i oporbe.

Hsieh je i bivši predsjednik Demokratske progresivne stranke (DPP), a na mjestu premijera naslijedio je Yu Shyi-kuna, koji je tu dužnost obavljao protekle tri godine.

Utjecajni tajvanski dnevni list United Daily News Hsieha smatra "inovativnim i pomalo avanturističkim političarem", koji je kao gradonačelnik u proteklih šest godina pretvorio Kaohsiung u kozmopolitski grad sa jakom industrijom visoke tehnologije, ali i sa mnogo kulturnih sadržaja.

Hsieng će zasigurno biti jedan od predsjedničkih kandidata na izborima 2008, zaključuje list.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙